Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

The Danish firm EFFEKT has won a competition for the design of a Cancer Counseling Center at Næstved Hospital. The program isn’t as daunting as the name suggests (programmed spaces include a library, kitchen, conversation rooms, lounge, gym, etc.) but it’s easy to get weighed down with sobering questions like “What quality of space is appropriate for counseling cancer patients?” If there is a correct answer to this question, I think EFFEKT’s project is that correct answer.

All of the images used to represent the project are alluring without being too splashy. Overall, the project seems to be light and finished with warm, natural materials. The mass of the project is broken into smaller, more intimate spaces by courtyards and gabled ceilings. There are more pictures on EFFEKT’s facebook page.

1 Comment Cancer Counseling Center at Næstved Hospital by EFFEKT

  1. gavin March 21, 2012 at 7:40 PM

    What a nice concept. A friend of mine has brain cancer at the moment and the whole awful experience would be made a lot less awful if he could go somewhere like this and not a hospital ward.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>