Atelier Hitoshi Abe: len-tic-u-lar-is

Photo by Jeremy J. Quinn

If you’re around Los Angeles, don’t forget to see len-tic-u-lar-is before it closes this weekend. The installation is a 1:7 scale mock-up of the proposed design for a shade structure designed to mitigate the harsh sunbeams which render the plaza in front of the Japanese American Cultural Center too hot to inhabit. It is also referred to as a cloud-scope, which sounds a lot more exciting. The architect behind the structure is Hitoshi Abe, and len-tic-u-lar-is is his first project in the city since taking over as the Chair of the UCLA Department of Architecture.

Alex

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>