Cloudscapes

Speaking of the Venice Biennale, I couldn’t resist briefly mentioning Cloudscape, which creates a cloud in the inteior of the Arsenale. Visitors can walk below, through, and above the cloud on a walkway that could easily be mistaken for a section of the Rolex Learning Center in the above photo (by Emanuela Ascari).  The installation is a collaboration between Transsolar climate enginners and Tetsuo Kondo Architects. If you’re a fan, you may want to watch the interview by Hans Ulrich Obrist. If you’re interested in similar projects, I suggest the Blur Building by Diller + Scofidio as well as the Olafur Eliason exhibition at the Kunsthaus Bregenz.

Alex

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>